Februar er National Pet Dental Health Month, og ifølge veterinær Dr. Katy Nelson har det aldri vært en bedre tid å tenke på hundens muntlige helse.

“Vår tannlege forteller oss å floss og børste hver dag og bruke fluor for å holde tennene sunne, og det er ikke bare så vi har et hvitt smil, det er slik at vi ikke har bakterier og tartar som bygger opp i vår munn som potensielt kan gå inn i vår kropp og forårsake infeksjon og reek ødeleggelse hver hvor, “Nelson sa.

Med tanke på erfaring, sa Nelson at hun har sett et stort antall hunder med hovne tannkjøtt og de fleste kjæledyrseiere tenker ikke på smerten forbundet med tannkjøttsykdom. De fleste trenger dem tannkrone oslo.

Bruk empati vi har for kjæledyr og se etter tennene deres, sa Nelson.

Nelson rådgiver dyreeiere som er i tvil om deres hund har gingivitt for å ta dem til en veterinær og få en sjekk gjort.

Hvis de har mildt tartar, er det en rekke ting som kan gjøres hjemme for å stoppe problemet fra å bli verre. Veterinærhelsetjenesten er en god ressurs, sier Nelson.

Hvis de trenger å være helt rene, og hunden må være bedøvet, er det ikke nødvendig for en hundeier å være åpenbart bekymret. Så lenge kjæledyret er sunt, er risikoen minimal, ifølge Nelson.

Protokollene er veldig trygge og det er verdt det, sa Nelson, i stedet for å dømme kjæledyret “til år med smerte”.

Nelson anbefaler ikke en ren uten anestesi, da det ikke kan være så grundig.

Pet tannpleie kan også utføres hjemme. Det er smaksatt tannpasta, tannhansker, bein og forskjellige størrelser av børster, sa Nelson.

Nelson anbefaler å pusse hundens tenner opptil tre ganger i uken.

“I 17 års praksis har jeg aldri sett noen som børster deres kjæledyr tenner for mye,” sa hun.

Det er også flere tegn på at kjæledyrets tenner trenger en god renhet. Disse inkluderer sterk pust, ser grønn eller brun tartar og hvis kjæledyret ikke spiser godt.

Hvis du er i tvil, ta en tur til en veterinær, sa Nelson.