Komme

Kommer Når kalles er en av de første kommandoene lærte Under lydighet skole, og for en veldig god grunn – det er ikke bare en praktisk ting, det er en sikkerhet ting. Hvis du får løs nær trafikk, kunne det virkelig redde livet.

Hunden din bør komme umiddelbart når kalt, enten han er i hagen, inne tygge på et bein, leke med andre hunder, får oppmerksomhet fra andre mennesker, eller selv når han har noe han vet han ikke burde, som en mat wrapper.

For å lære hunden å “komme” Du bør begynne å trene denne kommandoen på korte avstander og til tider når du er nesten positivt hunden vil lytte. Når han gjør det, sørg for å belønne ham grundig med muntlig ros.

Du kan bruke en godbit også, men ikke viser ham godbit på forhånd – du ønsker ikke en hund som bare kommer når han ser godbit bag! Noen hunder reagerer bedre hvis du kjører bakover mens du ringer dem, fordi det gjør det til et jaktspill. Hvis dette fungerer for hunden din, gjør det før han har stått i kommandoen, og deretter gradvis avvenne ham ut av det før du kan kalle ham mens du står stille.

Hvis hunden din sliter fortsatt med kommandoen, Vurder å bruke ordet “her” i stedet for “komme”. Noen hunder liker lyden av denne kommandoen bedre.

La det gå

Mens de fleste hundeeiere knytte “la det” kommandoen utelukkende med mat, kan den brukes i en rekke scenarier, og kan finnene bidra til å holde hunden trygg. Enten hunden jager en farlig vilt dyr eller dykking mot medisin eller sjokolade som var falt på gulvet, forlate den kommandoen kan være en bokstavelig livredder.

Din hund skal svare på denne kommandoen både på og uten leash, og på avstand på 10 og 15 fot. Han bør svare Enten elementet han blir dirigert til “la” er hans favoritt mat eller tennisball, et element som har falt i gulvet eller noe som er i bevegelse, som et ekorn.

For å lære kommandoen “la det være”, bruk noe du ønsker hunden din, for eksempel en tennisball eller et stykke mat. Hold det i fingrene på en slik måte at hunden din ikke har lett tilgang til den, og strekk den mot ham. La ham snuse, bite og labb på det, prøver å få det ut av hånden din, men ikke gi den til ham til han slutter å prøve. Så snart han pause, går han tilbake eller vender seg, roser ham og gir ham objektet.

Når du har gjentatt denne øvelsen nok thatyour døde er konsekvent gjør valget mellom å vende seg bort fra objektet, legge til “la det” kommandoen i det øyeblikket han begynner å snu seg bort. Dette vil bygge en sammenheng mellom cue og action. Til slutt spør hunden å “la det” så snart du presentere objektet til ham, og ikke glem å belønne ham når han gjør det du ber.

Vente

“Vent” -kommandoen er den siste av de tre mest avgjørende kommandoene. Mens det kan synes å være det samme som “opphold”, er det faktisk en betydelig forskjell mellom de to. Hvis du spør hunden din om å “bli” mens han sitter, bør han forbli sittende. Hvis han legger seg ned, bør han forbli nede. Når du spør ham om å “vente”, men han kan holde hva posisjonen han liker så lenge han ikke beveger seg forbi en etablert punkt.

På grunn av dette, kommandoen bidrar til å holde hunden trygg i utallige scenarier, hindrer ham fra rushing ut døra eller løpe ut av et kjøretøy før leiekontrakten er på.